Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΝΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ σε συνεργασία με το περιοδικό GR MAGAZINE σας παρουσιάζει το νέο κανάλι Youtube με τίτλο “Yaya & Pappou Lullabies”:
https://www.youtube.com/channel/UCCLCfpKdVMkFfCf9h8jCIag?sub_confirmation=1

Σήμερα, όταν εξαιτίας της πανδημίας του COVID και των αυστηρών κανόνων social distancing, οι παππούδες δεν μπορούν να χαρούν από κοντά τα εγγονάκια τους, σκεφτήκαμε και βρήκαμε τρόπο να μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο, έστω σε κάποιο βαθμό. Για να μπορούν τουλάχιστον τα εγγόνια μας να χαρούν την αγάπη μας μέσα από τις οθόνες. Φτιάξαμε αυτό το κανάλι, όπου θα ανεβάζουμε παραμύθια, λαϊκούς μύθους, τραγούδια και νανουρίσματα από γιαγιάδες και παππούδες για να τα βλέπουν τα εγγόνια σε όλο τον κόσμο.

Roma Siachos, Γραμματέας Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας:
– Υπάρχουν πάμπολλα κανάλια στο Youtube και ως γονείς και παππούδες μεριμνούμε συνεχώς για το τι βλέπουν τα εγγόνια μας. If you can’t beat them, join them, λένε. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως θα ήταν προτιμότερο να βλέπουν εμάς, να προσπαθήσουμε με αυτό τον τρόπο να τους μεταδώσουμε, πέρα από την αγάπη μας, την γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με αυτή την εξαιρετική ιδέα και υλοποίηση και σας καλώ όλους να συμμετάσχετε!

Το όραμά μας είναι να συλλέξουμε βίντεο απ’ όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν Έλληνες. Ήδη περιμένουμε να μας στείλουν παραμύθια και νανουρίσματα, ποντιακά, κρητικά, κυπριακά, νησιώτικα, θρακιώτικα και άλλα. Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας στείλανε τα πρώτα βίντεο, αλλά το έργο μας μόλις τώρα ξεκινάει. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να μας στέλνετε τα βιντεάκια σας το [email protected] για να τα επεξεργαζόμαστε και να τα ανεβάζουμε στο κανάλι. Είμαστε στη διάθεση όλων σας για τυχόν τεχνική βοήθεια και συμβουλές.

Δείτε τα βίντεό μας, δείξτε τα στα παιδιά, κάντε like σε όλα και πατήστε SUBSCRIBE για να μην χάσετε τα επόμενα βίντεο!
Youtube: Yaya & Pappou Lullabies
https://www.youtube.com/channel/UCCLCfpKdVMkFfCf9h8jCIag?sub_confirmation=1