Καταχώρηση της Ποντιακής Κοινότητας στο επετειακό αφιέρωμα “80 ΧΡΟΝΙΑ από το Έπος του ‘40” της εφημερίδας Νέος Κόσμος με αφορμή του εορτασμού της 28 Οκτωβρίου:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης στέλνουν μήνυμα ευγνωμοσύνης, τιμής και χρέους απέναντι στις θυσίες των ηρώων προγόνων μας για την ελευθερία της Πατρίδας μας.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μια επέτειο από την οποία ακόμη και σήμερα λαμβάνουμε σημαντικά μηνύματα και αντλούμε πολύτιμα διδάγματα. Το “ΟΧΙ” είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ενότητας, της σύμπνοιας και της αποφασηστικότητας των Ελλήνων.

Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και να συνεχίσουμε να τιμούμε στην πράξη όλους όσους έδωσαν την ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για να μπορούμε εμείς ελεύθεροι να απολαμβάνουμε ανεμπόδιστα τα αγαθά της δημιουργίας και της προκοπής. Ας εμπνευστούμε από το Έπος του ‘40 και να αναλογιστούμε σε βάθος και με υπευθυνότητα την αξία της ελεύθερης Πατρίδας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! Ζήτω το Έθνος!

Ο Πρόεδρος Απόστολος Αλεξιάδης
Η Γραμματέας Ρώμα Σιάχου

 

Σελίδα του Νέου Κόσμου από τις 29.10.2020 σε μορφή PDF