Πραγματοποιήθηκε ο 22ος Μαθητικός Διαγωνισμός της Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης με θέμα τον Ποντιακό Ελληνισμό. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της ιστορίας των Ελλήνων του Πόντου και η ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσα από την αναζήτηση και την έρευνα για την εθνική και την πολιτιστική τους ταυτότητα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Γραφείου Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Μελβούρνη, της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτώριας και του Ελληνοαυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Μελβούρνης.

Ο φετινός διαγωνισμός θεωρείται εξαιρετικά πετυχημένος όσον αφορά τη συμμετοχή λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν με τις ζωγραφιές και τις εκθέσεις τους στον διαγωνισμό, μαθαίνοντας έτσι πτυχές από την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Επιτροπή Αξιολόγησης, μελέτησαν όλες τις εργασίες των συμμετεχόντων με υπευθυνότητα, συνέπεια και αντικειμενικότητα, προτείνοντας τα αποτελέσματα για την βράβευση των μαθητών.

Η απονομή των βραβείων και των πιστοποιητικών συμμετοχής στους μαθητές έγιναν από τα εκάστοτε σχολεία λόγω της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Συντονιστική Επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολείων για την αρωγή και την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

Τα αποτελέσματα του 22ου Μαθητικού Διαγωνισμού για τον Ποντιακό Ελληνισμό:

1st Price
TZIOVANNIS KONSTANTINIDIS, Oakleigh Grammar, Years 5-6
DIMITRA BALLIS, Oakleigh Grammar, Years 5-6
SOTIRIS BAKALIS, Oakleigh Grammar, Years 7-9
ANTHONY GEORGIOU, St John’s College, Years 10-12

2nd Price
MOHNEET KAUR, Oakleigh Grammar, Years 5-6
SOPHOCLES PAPAMARKOU, Oakleigh Grammar, Years 5-6
GEORGIA CHRISTOFI, Oakleigh Grammar, Years 7-9
MIKAYALA HARALAMBAKIS, Oakleigh Grammar, Years 7-9

3rd Price
LUCAS GAIA, Oakleigh Grammar, Years 5-6
NEFELI PAPADOPOULOS, Oakleigh Grammar, Years 5-6
STEPHANIA BITZIOS, Oakleigh Grammar, Years 5-6
KONSTANTINOS ZIANNAS, Oakleigh Grammar, Years 7-9
NATALEE CHIEV, St John’s College, Years 7-9